dimecres, 7 de novembre del 2012

Pañella: “Català ofega encara més als centres musicals, amb una retallada del 59% en el finançament”


Aquest és el tercer any consecutiu de retallades i les subvencions del 2010 i el 2011 encara estan pendents de pagament.
La Consellera d’Educació, Mª José Catalá, ha retallat a més de la meitat els pressupostos dedicats a l’ensenyament en centres musicals, atacant greument un dels senyals d’identitat dels valencians i valencianes. Les bandes de música, conservatoris i tot el sistema educatiu musical valencià han qualificat la retallada com una destralada sense precendents.

“Les dades llancen un panorama poc esperançador per a un dels col·lectius que més viva manté la cultura popular valenciana” ha apuntat el diputat de Compromís en les Corts, Josep Mª Pañella.
Les retallades suposaran el col·lapse de 62 centres que fan perillar prop de 1.200 llocs de treball i 10.000 alumnes, “es veuran obligats a reconvertir les escoles de música en centres elitistes perquè les matrícules seran més cares, les taxes pujaran i les quotes també. I tot açò, sempre que no desapareguen” ha apuntat Pañella.
Les crítiques de Compromís als pressupostos tenen com antecedent una sèrie d’iniciatives que s’han presentat per a la protecció del teixit cultural del nostre territori i, per això, ja s’ha demanat que es revisen els pressupostos dedicats a cultura i a les nostres senyals d’identitat “que són aquestes -ha recordat Pañella- i no la Fórmula 1, la Copa de l’Amèrica o la Volvo Ocean Race”.