dimarts, 5 de juliol del 2011

EL PP MANTÉ EL RETALL DEL 60% AL CONSERVATORI DE MÚSICA


El PP castiga a la Ciutat de la Música i torna a reduir les ajudes per al manteniment del Conservatori

El 2011 continua essent un any negre per a la música valenciana. La Federació de Societats Musical de la Comunitat (FSMCV) ja va advertir de que els retalls que el Consell ha aplicat han deixant a les Societats Musicals i també als conservatoris de música dependents dels ajuntaments els posa en una situació precària que han d’assumir els alumnes, les societats o el propis ajuntaments.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorer, es incomprensible i una vergonya veure com a la Ciutat de la Música (Llíria), enguany se li aplique per segon any consecutiu una retallada de més del 60% de les quantitats que en 2009 venia rebent, passant dels 234.317,45 en 2009 als 92.499,35 en 2011.


El PP ha generat un deute sense precedents en les arques autonòmiques que ara tenen que pagar els ajuntaments amb la disminució d’ajudes i subvencions que tindran que ser complementades per els impostos municipals o en augment de taxes als alumnes.

En el cas del Conservatori Municipal de Llíria, García apunta que la disminució de més de 140.000 euros respecte de l’any 2009 suposa una disminució de prop de 500 euros d’ajuda per matricula, quantitat que de no assumir el consistori tindran que fer front els pares i mares dels alumnes. Açò suposa passar de tindre subvencionat el 23% del cost total del centre a quedar-se per sota del 9%, generant un desajust econòmic greu per a la comptabilitat de l’entitat.

Per a García, la disminució que ha fet la Conselleria d’Educació a nivell de Conservatoris de Música, amb la retallada d’ajudes als ajuntaments i la retallada de personal docent en els de titularitat de la Generalitat, així com la disminució que la Conselleria de Governació ha aplicat en les ajudes a Escoles de Musica dependents de les Societats Musicals, demostra la clara voluntat del PP en desmantellar l’educació musical al País Valencià i fer recaure tot el pes de les nefastes polítiques econòmiques en les arques municipals, societats musicals i butxaques dels pares i meres dels alumnes.

Des de Compromís es continua denunciant que el PP de Llíria no vulga que el Conservatori Municipal entre a formar part de la xarxa de conservatoris de la Generalitat, tal i com estan molts altres, i que cada any, el cost del mateix suposa més d’un milió d’euros a l’erari local. Quantitat que ha d’assumir el consistori edetà dels seus pressupostos ordinaris i els alumnes amb matricules i pagaments mensuals. Pagaments que no tindrien que fer-se en cas de passar a formar part la gestió de la xarxa de la Generalitat.