dissabte, 23 de juliol del 2011

COMPROMÍS PROPOSA COMPENSAR IMPOSTOS I TAXES A LES FAMILIES ATURADES

El portaveu del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Llíria, Paco García Latorre, ha proposat al Ple que es celebrarà este dijous que acorde compensar de forma provisional, mitjançant una línea d’ajudes, els impostos i taxes municipals de la vivenda habitual a totes aquelles persones pertanyents a unitats familiars que es troben en situació d’atur i complisquen una sèrie de requisits.
Segons García, “Llíria està patint uns nivells d’atur molt considerables que suposen greus problemes econòmics per a moltes persones i famílies. Actualment, segons el SERVEF, hi ha més de 2.600 persones sense treball en la localitat, fet que provoca que moltes famílies tinguen que ser assistides per organitzacions socials i benèfiques a tots els nivells, ja que no compten amb cap ingrés.
Esta nova situació econòmica que estem vivint en Llíria està arribant a nivells de pura subsistència, per la qual cosa l’Ajuntament no pot estar amb les mans creuades, ha indicat el portaveu del Compromís. “Cal desenvolupar polítiques de creació d’ocupació i generació de llocs de treball en l’àmbit de les competències de l’ajuntament, així com exigir una acció política més activa per part de la Generalitat i el Govern Estatal en aquest tema”.
Per a García, l’ajuntament ha d’atendre a estes famílies i intentar millorar, en l’àmbit de les seues competències, la situació personal, social i econòmica que hui pateixen les persones aturades de la localitat.
Un dels elements que semblen no tenir molt de sentit és el de continuar satisfent les taxes i impostos municipals com si de ciutadans normals amb recursos econòmics es tractara.
La situació de les persones aturades, sobretot si la majoria de les que composen la unitat familiar estan en atur, arriba a ser de subsistència quan no d’indigència. Cal, per tant, que l’Ajuntament almenys no contribuïsca a fer més gran encara esta situació i ajude a pal·liar una situació personal tant negativa. “Si els poders públics son incapaços de garantir el dret al treball a tantíssimes persones, el mínim que podem fer és minimitzar les càrregues fiscals a nivell municipal, como els impostos i les taxes de la vivenda habitual.
En este sentit, Compromís per Llíria proposa que des del departament d’Intervenció i des de l’Àrea de Serveis Socials, s’establisquen els criteris, procediments i fórmules administratives corresponents per fer efectiva esta compensació.